Πρόσκληση συμμετοχής στο βιωματικό σεμινάριο “Γονείς: ένας απαιτητικός ρόλος” στη Γουμένισσα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής
Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει σεμινάριο για
γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο: «Γονείς: ένας απαιτητικός ρόλος». Απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές (ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 0-17 χρονών και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολείο
της Γουμένισσας.

Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου ώστε να συμβάλλουν στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μελών της οικογένειάς τους, στην ανάπτυξη των ταλέντων τους και στην πραγμάτωση του δυναμικού τους. Οι συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 16 ωρών, θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, ώρες 17:30-19:30. Ξεκινούν στις 25 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 13 Δεκεμβρίου 2023.
Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα: α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική/σωστή συμπεριφορά και αξίες.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.

Για την συμμετοχή δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.