Πρόσκληση στην ομιλία για γονείς: Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς διοργανώνει ομιλία για γονείς με θέμα: “Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00. Ομιλήτριες είναι από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”, η κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρος, οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη και από την 1η ΤΟΜΥ Κιλκίς, η κα Κατερίνα Ρούπελη, κοινωνική λειτουργός.

Ομιλία σε γονείς του γυμνασίου Αξιούπολης

Ύστερα από πρόκληση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αξιούπολης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ομιλία-συζήτηση που απευθυνόταν στους γονείς του σχολείου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00. Το θέμα της ομιλίας ήταν “Η ζωή των εφήβων μέσα στο διαδίκτυο και η ματιά των ενηλίκων”. Εισηγήτρια ήταν η κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. “ΝΗΡΕΑΣ”.

Πρόσκληση σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Η αναγκαιότητα της προαγωγής της συμπεριληπτικής σεξουαλικής υγείας/αγωγής μέσα στο σχολικό περιβάλλον». Η συνάντηση απευθύνεται στις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, σε νηπιαγωγούς νηπίων 5 χρονών, σε εκπαιδευτικούς που έχουν Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη Δημοτικού, σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και σε ειδικούς ψυχικής υγείας που εργάζονται σε σχολικές μονάδες.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί μία σύντομη παρουσίαση – εισαγωγή στο θέμα από την κα. Έφη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγο, στέλεχος πρόληψης του “ΝΗΡΕΑ”, μέσω της οποίας θα λάβουμε τα απαραίτητα ερεθίσματα που θα μας δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουμε σε μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για τις σχετικές παρεμβάσεις του «ΝΗΡΕΑ» που θα ξεκινήσουν την φετινή σχολική χρονιά.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί σε 4 διαφορετικές ημερομηνίες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή στη συνάντηση είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής.

Το λινκ για την συμμετοχή είναι το ίδιο για όλες τις συναντήσεις και είναι το ακόλουθο:

https://us06web.zoom.us/j/82562919093

Meeting ID: 825 6291 9093

Το πρόγραμμα των συναντήσεων είναι το εξής:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, ώρες 18:00 – 20:00 για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, ώρες 18:00 – 20:00 για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Παιονίας.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ώρες 18:00 – 20:00 για τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, ώρες 18:00 – 20:00 για τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Παιονίας.

Όταν συνδεθείτε, θα περιμένετε στο waiting room μέχρι η οικοδεσπότης να σας επιτρέψει την πρόσβαση. Όταν θα προσπαθείτε να συνδεθείτε θα σας βγάλει την οδηγία meeting join with audio. Σε αυτήν πατάτε ok.

Προτείνεται, χωρίς να είναι απαραίτητη, η εγκατάσταση της εφαρμογής του Zoom Client for Meetings.

Για σταθερό Η/Υ μπορείτε να την κατεβάσετε και εγκαταστήσετε από εδώ

Για το τάμπλετ ή το κινητό σας μέσω του Google Play αν έχετε συσκευή Android εδώ

Μέσω του App Store αν έχετε iPhone/iPad εδώ

Βραχεία Παρέμβαση σε Οπλίτες

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε από την κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρο, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. ομιλία στην 33η Μ/Κ Ταξιαρχία στο Πολύκαστρο στα πλαίσια της περιοδικής ενημέρωσης του προσωπικού της. Το θέμα της βραχείας παρέμβασης ήταν “Πρόληψη κι αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης” και απευθυνόταν σε οπλίτες θητείας.

Ομιλία σε γονείς του 12ου νηπιαγωγείου Κιλκίς

Ύστερα από πρόσκληση της προϊσταμένης του 12ου νηπιαγωγείου Κιλκίς σχεδιάστηκε κι υλοποιήθηκε βραχεία παρέμβαση για τους γονείς του σχολείου με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση τους. Συγκεκριμένα η δίωρη ομιλία-συζήτηση με θέμα: “Η σημασία της συνεργασίας σχολείου οικογένειας στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών” πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στο χώρο του Κ.Π. ΝΗΡΕΑΣ.