Υλοποίηση ημερίδας στη Γουμένισσα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: “Ψυχική ανθεκτικότητα και επαγγελματική εξουθένωση σε επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας και απευθυνόταν σε εργαζόμενους/ες νοσηλευτικής και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Παιονίας. Ομιλήτρια ήταν η κα. ‘Εφη Τζούρα, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης “ΝΗΡΕΑΣ”.

Υλοποίηση ομιλίας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”, ανταποκρινόμενο σε αίτημα της Διεύθυνσης του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κιλκίς, πραγματοποίησε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στο χώρο του σχολείου, ομιλία στους μαθητές και στις μαθήτριες με θέμα: “O ρόλος της ψυχικής ανθεκτικότητας στην ψυχική υγεία”. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων στο σχολείο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η κα. Έφη Τζούρα, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.

Ψυχική ανθεκτικότητα και επαγγελματική εξουθένωση σε επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: ημερίδα στη Γουμένισσα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: “Ψυχική ανθεκτικότητα και επαγγελματική εξουθένωση σε επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας και απευθύνεται σε εργαζόμενους/ες νοσηλευτικής και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Δήμου Παιονίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:
«Ψυχική ανθεκτικότητα και επαγγελματική εξουθένωση», Μαρίνα Ατσιόβα, ψυχολόγος, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας.
«Ο ρόλος της ψυχικής και πνευματικής υγείας», Έφη Τζούρα, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ».

Ομιλία για γονείς στο Γυμνάσιο Σ. Σ. Μουριών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” θα συμμετάσχει σε ομιλία που διοργανώνεται από το Γυμνάσιο Σ. Σ. Μουριών και απευθύνεται στους γονείς/κηδεμόνες του σχολείου, με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου  9 Μαρτίου, ώρες 12:00 –13:00, στο χώρο του σχολείου. Ομιλήτρια θα είναι η κα. Έφη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης.

Ομιλία σε ωφελούμενες του σωματείου OMNES

Ύστερα από πρόσκληση του σωματείου OMNES πραγματοποιήθηκε στο χώρο του την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 ομιλία-συζήτηση με θέμα το ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων που απευθυνόταν σε μητέρες ανήλικων παιδιών από την Ουκρανία.