Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί: Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας στο Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο: «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί». Απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές (ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 0-5 χρονών και είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου. Συγκεκριμένα θα έχουν τη  δυνατότητα: α) να αναγνωρίσουν πώς οι δικές τους συμπεριφορές επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης, οριοθέτησης, επίβλεψης και διαχείρισης ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών και γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα άλλα μέλη της οικογένειας. Οι συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 20 ωρών, θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» (Ε. Βενιζέλου 88, Κιλκίς) και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, ώρες 18:00-20:00. Ξεκινούν στις 11 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 13 Δεκεμβρίου 2023. Το σεμινάριο είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγος. Στους γονείς που θα συμμετέχουν θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ελάχιστος αριθμός ατόμων 12 και μέγιστος 20.

Για να δηλώστε συμμετοχή πατήστε εδώ

Θα σου πω μια ιστορία… Δηλώστε συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 8-9 χρονών με θέμα τη λήψη αποφάσεων και την  επίλυση προβλημάτων στο Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» υλοποιεί βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 8-9 χρονών με τίτλο «Θα σου πω μια ιστορία». Οι συναντήσεις (10 συνολικά, διάρκειας μιάμισης ώρας η καθεμιά) θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης κάθε Πέμπτη, ώρα 17:30-19:00. Έναρξη στις 5 Οκτωβρίου και λήξη στις 7 Δεκεμβρίου 2023. Στο εργαστήρι αξιοποιείται η αφήγηση ιστοριών, η εργασία σε ομάδες, η δραματοποίηση, τα παιχνίδια ρόλων, η ζωγραφική και η συζήτηση. Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν να κάνουν πιο υγιείς και υπεύθυνες επιλογές που θα προάγουν την ψυχοκοινωνική τους υγεία και θα τα προστατεύσουν από επιβλαβείς συνήθειες και συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, εθισμός στο διαδίκτυο, εκφοβισμός κ.ά.). Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγος. Δηλώσεις συμμετοχής, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, γίνονται ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ελάχιστος αριθμός 8 άτομα και μέγιστος 14. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Πρόσκληση συμμετοχής στο βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας, 12- 17 χρονών, στο Κιλκίς. Έναρξη Οκτώβριος 2023.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας με τίτλο: «Εφηβεία: τα πολλαπλά της πρόσωπα». Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές/στριες (ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 12-17 χρονών και είναι κάτοικοι του δήμου Κιλκίς.

Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου, ώστε να συμβάλλουν στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μελών της οικογένειάς τους, στην ανάπτυξη των ταλέντων τους και στην πραγμάτωση του δυναμικού τους.

Οι συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών, θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, ώρες 17:00-19:00, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ», Ελ. Βενιζέλου 88, Κιλκίς. Ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 11 Δεκεμβρίου 2023.

Οι γονείς κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και μέσα από βιωματικές διαδικασίες θα έχουν τη δυνατότητα: α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι/ες και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική συμπεριφορά, στάσεις και αξίες. Στους γονείς που θα συμμετέχουν θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Έφη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα ακολουθήσει επικοινωνία για την παροχή βασικών πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Ενδοσχολική επιμόρφωση σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο Νέου Αγιονερίου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”, ανταποκρινόμενο σε αίτημα του σχολείου, θα πραγματοποιήσει ενδοσχολική επιμόρφωση στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου με θέμα: “Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο”. Η επιμόρφωση, διάρκειας 2 ωρών, θα υλοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου.

Ολοκλήρωση της μακροχρόνιας παρέμβασης “Το σχολείο που ονειρεύομαι” στο Δημοτικό σχολείο Παλαιού Αγιονερίου

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε η μακροχρόνια παρέμβαση με τίτλο «Το σχολείο που ονειρεύομαι» που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Αγιονερίου. Η παρέμβαση απευθυνόταν σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας κι είχε στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους τους για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο σχολείο. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο με το βιωματικό σεμινάριο των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου με στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους, αλλά και τη δημιουργία κλίματος ομαδικότητας και συνεργασίας. Αποτέλεσμα των συναντήσεων με τα παιδιά ήταν η κάθε τάξη να φτιάξει τη δημιουργική της γωνιά, ένα χώρο που χρησιμοποίησαν τα παιδιά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να χαλαρώνουν, να παίζουν και να διασκεδάζουν μαζί. Τελευταία πραγματοποιήθηκαν τα βιωματικά εργαστήρια για τους γονείς που είχαν στόχο μέσα από τη σύνδεση τους με τα όνειρα και τις επιθυμίες τους να ενισχύσουν τον γονεϊκό τους ρόλο και να συνεργαστούν με το σχολείο. Αποτέλεσμα των συναντήσεων με τους γονείς ήταν η φροντίδα του προαύλιου χώρου του σχολείου με φύτεμα φυτών και η οργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Παίζεις;». Στόχος της ήταν να περάσουν οι γονείς με τα παιδιά μαζί ποιοτικό χρόνο, μακριά από οθόνες, παίζοντας μήλα και τζαμί. Η εκδήλωση εντάχθηκε στην γιορτή με αφορμή την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Αγιονερίου το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» ευχαριστεί το σύλλογο εκπαιδευτικών και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Αγιονερίου, καθώς και όλους τους γονείς και τα παιδιά για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.