Δηλώστε συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Ενισχύω την ψυχική μου ανθεκτικότητα». Απευθύνεται  σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Παιονίας, ανεξαρτήτως χρόνων προϋπηρεσίας, ειδικότητας και διοικητικής θέσης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Παιονίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παιονίας και το Σύλλογο Γυναικών ΕΥΚΡΑΝΤΗ.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των εκπαιδευτικών και η ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας, προκειμένου να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, να φροντιστούν και να είναι σε θέση να φροντίσουν καλύτερα και τους/τις μαθητές/τριες τους.

Το σεμινάριο αποτελείται από 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, ώρες 18:00 – 20:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο (Κ. Παλαιολόγου 3 στην κεντρική πλατεία). Συγκεκριμένα, ξεκινάει στις 18 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου 2023.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης: α) να ενισχύσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτεπάρκεια, αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, ενσυναίσθηση, επικοινωνία, συνεργασία, φροντίδα, β) να επεξεργαστούν συναισθήματα απώλειας, ανασφάλειας, φόβου και άγχους, γ) να αναζητήσουν και να ενισχύσουν αξίες, πεποιθήσεις και αποθέματα που λειτουργούν ως κινητήριος δύναμη και καθοδηγούν τις επιλογές και τον τρόπο δράσης, δ) να ενισχύσουν ικανότητες επαναπροσδιορισμού και ιεράρχησης νέων στόχων, ε) να ενισχύσουν ικανότητες όπως η υπευθυνότητα, η ενεργή συμμετοχή, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η αισιοδοξία και στ) να εστιάσουν στην αξιοποίηση πηγών και σχέσεων υποστήριξης.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Έφη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 12 άτομα και μέγιστος τα 20 άτομα. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα ακολουθήσει επικοινωνία για την παροχή βασικών πληροφοριών.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ