Για πρώτη φορά στην πόλη του Κιλκίς η διαδραστική θεατρική παράσταση «Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 να συμμετέχετε στη θεατροπαιδαγωγική παράσταση «Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση». Πρόκειται για διαδραστική παράσταση που χρησιμοποιεί τεχνικές του θεάτρου φόρουμ και το κοινό έχει την ευκαιρία να παρέμβει στη δράση, προτείνοντας και δοκιμάζοντας ιδέες στην πράξη.

Το έργο διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, όπου η νεαρή ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες του φίλου της, ο οποίος έχει «μπλέξει»… Στην προσπάθεια της να τον βοηθήσει συγκρούεται με τους συμμαθητές της, τους γονείς της, τους εκπαιδευτικούς κι άλλα άτομα, ενώ παράλληλα βρίσκεται ενώπιον διλημμάτων και λήψης σημαντικών αποφάσεων…. Ποιο θα είναι το μονοπάτι της διαφυγής της τελικά; Και ποιες προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες κι ευθύνες θα το καθορίσουν;

Το έργο παρουσιάζεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, που δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου και της εκπαίδευσης από το 1998. Στην παράσταση εμφανίζονται τα μέλη της ομάδας: Νίκος Γκόβας, Βασίλης Κλησιάρης, Αφροδίτη Ρίζου, Γιολάντα Γιάσμπεκ, Άννα-Μαρία Γάτου και Αντιγόνη Τσαρμποπούλου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρες 18:00 – 21:00, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στην Ελευθερίου Βενιζέλου 88 στο Κιλκίς. Απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών, ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Λόγω της μορφής της παράστασης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να βρίσκονται εγκαίρως στο χώρο του «ΝΗΡΕΑ», καθώς μετά την έναρξή της δεν θα υπάρχει δυνατότητα προσέλευσης.