Το Κέντρο Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» υποδέχεται τη βραβευμένη παράσταση για παιδιά 4-12 ετών «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, σας προσκαλεί στην παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Η Φάρμα του Διαδικτύου». Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια παράσταση – εργαλείο για την εκπαίδευση μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να προφυλάσσονται από τους λύκους του Διαδικτύου. Το έργο ζωντανεύει στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα “Χιλιοδέντρι”, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου για παιδιά από το 2010 και δημιουργεί παραστάσεις υψηλής αισθητικής, χρησιμοποιώντας πρωτότυπους θεατρικούς κώδικες. Το έργο έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως μια από τις πιο εμπνευσμένες πρακτικές  που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο διαδίκτυο και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;

Μια ξεχωριστή παράσταση για παιδιά 4-12 ετών με χιούμορ, έντονη δράση, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, μουσική και χορό. Με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό οι μικροί θεατές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός. Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τους μικρούς θεατές. Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη, Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου, Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, Κινησιολογία: Μόνικα Κολοκοτρώνη, Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Σία Κουτσού, Άννα Πορφύρη

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας.

Σας περιμένουμε:

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο στο Κιλκίς

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γουμένισσα και στις 18:00 στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο.

Είσοδος ελεύθερη.